honlapfenykepei

2001 tavaszán a Fazekas matematikai honlapját Paulin Dániel diák és Hraskó András tanár kezdte készíteni.

honlap 1 k

A korai honlap legfontosabb tartalmai:

  1. ) Versenyek almenü kb 2000 feladattal, szöveg szerinti keresővel;
  2. ) Diákok kutatómunkái almenü három osztály néhány diákjának munkáiból;
  3. ) Linkgyűjtemény;

A kezdeti html és pdf alapú feladatgyűjtemény létrehozásában komoly segítséget kaptunk Fried Katalintól, Róka Sándortól, Scharnitzky Viktortól. A fejlesztők előtt mindig ott állt példaként az iskola fizika honlapja, amelyet Horváth Gábor tanár úr és diákjai (Bálint Márton, Buti Tamás) hoztak létre.

 

Surányi László és Hraskó András 2002-től egyre több tanítási anyagát egyből webre írta, vagy alkalmassá tette a weben való megjelenítésre.

 


 

2002 novemberében írta ki az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az Oktatási Minisztériummal közösen az ITEM páűlyázatát. Ezen a Fazekas Gimnázium magyaros, alsós és matekos munkaközössége közös pályázattal indult, amit el is nyert.

honlap 1 k

A pályázati pénz lehetőséget teremtett, hogy nagyon nagy mértékben kibővítsük a honlapot, alkezdjük adatbázis alapra helyezni, sok tanár-kollégát és számítástechnikához értő diákot vonjunk be a munkába. Nem iskolánkhoz tartozó kollégák is bekapcsolódtak a munkába.

 


 

2014 nyarán a honlap kezelését átvette Szoldatics József. A honlap Joomla (egy ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, CMS) megjelenítő motort kapott.

honlap 1 k

Az áttérés során fontos volt, hogy

És új lehetőségek is megjelentek

Most (2016 tavasza) az anyagok feltöltésével a következő az állás

És azóta is tovább folyik az új anyagok feltöltése valamint a régi honlapról az újra való átkonvertálása...

 

splash000