Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Látogatók

Összes:
5 911 812

Mai:
1 516

Honlapok

SULINET Matematika

Oktatási Hivatal

Versenyvizsga portál
banvv

Matematika Portálok

Berzsenyi Dániel Gimnázium

berzsenyi

Óbudai Árpád Gimnázium
arpad

 

Szent István Gimnázium

sztistvan

Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
vpg

faztab201709

Beszámoló a speciális matematika tagozatos osztályok 2017/2018. évi matek táboráról.

A Speciális Matematika Tagozat tábora 2017-ben szeptember 25. és 29. között zajlott a megszokott helyszínen, a kismarosi Kanyartanyán. A 11c és 12c osztályok összesen 31 tehetséges és szorgalmas tanulója​ ​vehetett​ ​részt​ ​a​ ​táborban.

 

A tábori munka a hagyományoknak megfelelően négyfős csoportokban folyt. A ​Different Ways, Fehér Twix, Különbség, Pingpongosok, Ponies Micha, Poszeidón rozmárjai, Szilvafa ​illetve Wham! nevű csapatokba szerveződött diákok mindegyike hozott magával hét feladatot a táborba, ezek közül a legérdekesebbek kerültek kitűzésre. A ​Poszeidón rozmárjai csapat vicces szövegeket is költött feladataihoz,​ ​egyik​ ​népszerű​ ​példájuk​ ​így​ ​hangzott:


Poszeidón feljelentkezett egy internetes társkereső oldalra. Be is hálózott rögtön nem egy, hanem két lányt is. Szeretne találkozni velük, de sajnos nem tudja, hogy hol laknak. Két rozmár segítségül beáll a szerelmi háromszög magasságpontjába és a körül írt körének​ ​a​ ​középpontjába.​ ​Hol​ ​vannak​ ​a​ ​csajok?

 

Más feladatokból megtudtuk, hogy miért lehet a hidra összes fejét levágni (akkor is, ha néha több is 2 visszanő); megtanultuk, hogy végtelen sor összege miért is ; láttunk sok szép gráfelméleti​ ​konstrukciót​ ​meg​ ​számtalan​ ​szép​ ​algebrai,​ ​számelméleti​ ​és​ ​geometriai​ ​ötletet.

 

Az idő  legnagyobb része a feladatokon való csapatos gondolkodással telt, a csapatok mindegyike derekasan megdolgozott a sikeres megoldásért járó pontokért. A gondolkodást rövidebb vagy hosszabb megbeszélések ‒ tábori szóhasználattal: ​szeánsz​ok ‒ szakították meg. Ezeken az egyes feladatokra született​ ​legszebb​ ​megoldásokat​ ​hallgattuk​ ​meg.

 faztab 201709 csapat m,jpg

 Az ebéd utáni szünetekben sokan fociztak, mások a Kanyartanya kenuiba ülve nagyokat lapátoltak a Dunán.​ ​Esténként,​ ​aki​ ​már​ ​elfáradt​ ​a​ ​gondolkodásban,​ ​kártyázással,​ ​gitáros​ ​énekléssel​ ​kapcsolódhatott​ ​ki. A táborban a fazekasos tanári kart Dobos Sándor, Gyenes Zoltán, Hujter Bálint és Surányi László képviselte, erősített még minket Lenger Dániel öregdiákunk (2011c, jelenleg ELTE matematikus doktorandusz)
Különösen is köszönjük a Fazekas Mihály Oktatási, Kulturális és Sport Alapítvány támogatását, illetve a Ujjobbágy Lászlónak, a Kanyartanya vezetőjének vendégszeretetét, ezek nélkül nem valósulhatott volna meg​ ​egy​ ​ilyen​ ​jó​ ​tábor.

Hujter​ ​Bálint

 

 

  Megtekintés Letöltés
Beszámoló
Feladatok

 

További képeket talál itt:

images

 

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

HivatalosHonlap Matkonyv InformatikaPortal KemiaPortal  
FizikaPortal KulturtortenetiEnciklopedia AlsosPortal TortenelemFilozofia
BiologiaPortal BiologiaPortal MagyarPortal MagyarPortal
  BiologiaPortal MagyarPortal  

QR kód

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

QR

 

 

 

Bejelentkezés cikkíróknak