Híres X
Játékosok száma: 4-20
Kellékek: tollak, sok-sok papírfecni, egy sapka ill. valami, amiből húzni lehet, egy stopper
A játék menete: A játék hasonlít az Activityhez. Mindenki felírja egy-egy fecnire négy híres ember nevét. (Nem kell kifejezetten ragaszkodni, ahhoz, hogy ember legyen.) Lehet Van Gogh; Micimackó; Böbe, a veszprémi állatkert festő majma; Madonna; egy közös ismerős, esetleg jelenlévő ember…
A fecniket tegyük egy sapkába és alakítsunk 2-4 csapatot.
Három részből áll:
  • az első részben röviden, szóban kell a híres embert körülírni.
  • a másodikban mutogatni kell
  • a harmadik részben pedig (amikor már harmadszorra találkozunk ugyanazokkal a nevekkel) csak egyetlen egy kulcsszóval lehet utalni a sapkából kihúzott hírességre.
    A csapatoknak 1-1 perc áll rendelkezésükre, hogy fecniket szerezzenek: Az első csapat egyik tagja kiáll csapattársai elé és körülírja azt, amit/akit húzott. Ha egy híres embert kitalál a csapata, az a fecni az övék és a játékos újabb és újabb neveket húzhat, amíg le nem telik az 1 perc. Ezután a második csapat jön majd a harmadik,… amíg az összes fecni el nem fogy. Ha elfogytak a fecnik felírjuk a pontokat, összeszedjük a papírkákat és jöhet a második forduló (a mutogatós). Itt is 1 perce van egy csapatnak minden körben. (Fontos, hogy körönként mindig más szerepeljen a csapatokból, mert különben csak a nagyhangúak jutnak szóhoz, jó ha csapaton belül is van egy sorrend, hogy mindenki ugyanannyiszor magyarázhasson.) Ha másodszorra is elfogytak a papírok ismét pontösszegzés következik és jöhet a kulcsszavas forduló. A játékosoknak végig figyelniük kell az elhangzó neveket, mert csak így ismerhetnek rájuk a végén egyetlen kulcsszóból.