Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

FaceBook oldalunk

Látogatók

Mai1280
Heti19426
Havi53271
Összes3130955

IP: 3.236.232.99 Unknown - Unknown 2021. október 17. vasárnap, 11:36

Ki van itt?

Guests : 126 guests online Members : No members online

Honlapok

SULINET Matematika

Oktatási Hivatal

Versenyvizsga portál
banvv

Matematika Portálok

Berzsenyi Dániel Gimnázium

berzsenyi

Óbudai Árpád Gimnázium
arpad

 

Szent István Gimnázium

sztistvan

A gondolkodás öröme
gondolkodasorome

km tortenet

kardosgyula k Kardos Gyula több mint húsz évig volt a Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium matematika tanára. Élete vége felé egyedül maradt és úgy végrendelkezett, hogy öröklakását adják el, ára egészéből hozzák létre a Kardos Gyula Alapítványt, és a kamatok szolgálják a jó matematikus Fazekasos diákok ösztöndíját, jutalmát. Az alapítvány létrehozására az iskola matematika munkaközösségét kérte fel.

 

A végrendelet részlete:

kardosgyula vegrendelet reszlet k

 

A Kardos Gyula Alapítvány Rikker Emília jogászi segítségével jött létre, 2009 októberében. A matematika munkaközösség úgy döntött, hogy a 10., 11., 12. évfolyamok (a korábbi négyosztályos gimnáziumi rendszerben II., III., IV. évfolyam) mindegyikén „speciális matematika tagozatos" és „nem tagozatos" kategóriákban oszt ösztöndíjat. A tagozaton az egyes évfolyamok matematika tanára dönti el kit javasol ösztöndíjra, míg a nem tagozatos osztályok esetében versenyt rendezünk az ösztöndíjasok kiválasztása céljából.

 

Aki szeretne hozzájárulni az ösztöndíjhoz a Kardos Gyula Alapítvány anyagi támogatásával, az az alapítvány számlájára (HU 21 1170 8001 – 2056 1947 – 0000 0000) való befizetéssel teheti ezt meg.

 


 

 Emlékezés Kardos Tanár Úrról

 

thiryimrene kKardos Gyula Tanár Úr kb. 30 évig volt iskolánk tanára. Különböző tagozatú osz¬tá-lyokban (angol, biológia, specmat.) tanított. Kedvenc témája a kombinatorika és a valószí¬nű-ség¬¬szám¬í¬tás volt. 1966-tól 1990-ig vezetett „matematika gyakorlatot" speciális matematika tagozatú osztályokban, ahol alkalma nyílt kedvenc témáit megszerettetnie a tanítványokkal.


Csendes, halk szavú ember volt, aki igazán feloldódni a diákok között tudott. Sajnos családja, hozzátartozói hamar meghaltak, ezért is, meg az iskola illetve a gyerekek iránti szeretete miatt döntött úgy, hogy vagyonát „alapítványként" az iskolának adományozza. Elképzelése az volt, hogy ebből az alapítványi vagyonból azok a diákok részesüljenek, akik a kö¬telező tananyagon kívül is foglalkoznak matematikával ezt valamilyen módon be is bizo¬nyít-ják.


A régi diákok osztálytalálkozóin meggyőződhettünk arról, hogy kollégái és tanítványai tisztelettel és szeretettel emlékeznek rá.

 

egy volt kollégája: Thiry Gabi néni

 

QR kód

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

QR

 

 

 

Bejelentkezés cikkíróknak