Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Látogatók

Összes:
5 910 019

Mai:
4 037

Honlapok

SULINET Matematika

Oktatási Hivatal

Versenyvizsga portál
banvv

Matematika Portálok

Berzsenyi Dániel Gimnázium

berzsenyi

Óbudai Árpád Gimnázium
arpad

 

Szent István Gimnázium

sztistvan

Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
vpg

2013, Márton Napi Matematikai Játékdélután

Idén először a novemberi nyílt héten, egy játékos matematika kalandozás is várta az iskola iránt érdeklődő látogatókat.

A 2013. november 14-i rendezvényen körül-belül 80 érdeklődő diák és szülő vett részt. A vendégeket már a portánál egy hatalmas installáció várta, amelyet Dobos Sándor tanár úr és tanítványai készítettek.

 

A négy emelet megmászása után a diákok eljuthattak a játék helyszínére. Először mindenkinek regisztrálnia kellett, és itt megkapták a délutánra szóló tájékoztató üzenetet is. Természetesen a Márton-napi füzetet a Lúdas Matyi írójáról elnevezett iskolában egy lúd díszítette. Az adminisztráció elintézése után mindenki szabadon elkezdhetet járkálni a termek és helyszínek között. Minden egy helyszínen egy-egy tanár vezetésével az iskola diákjai fogadták a látogatókat.

 

Ízelítőül röviden bemutatunk néhány állomást:

  • Bolyai Farkas állomás - Át tudsz darabolni egy kört négyzetté? Ki tudsz rakni egy zsiráfot a tangram készlet segítségével? Itt ehhez hasonló átdarabolási kérdésekkel, problémákkal lehetett találkozni. Az ismerkedés végén mindenki kitölthetett átdarabolási totót, amelyből még az is kiderült, hogy micsoda az a Banach-Tarski-paradoxon.

  • Bolond Király parkettái - Bolondországban nagyon furcsa parkettalapok készülnek, mert a király szereti a különleges padlókat. Kipróbálhatod magad: el tudod-e készíteni Bolond Király járdáját, az ebédlő, vagy a bálterem padlóját?

  • Mikulás labdagyára - Mikulás az idén nem csupán focilabdákkal készül, hanem új szerkezetű labdákat szeretne. Lássuk, mehetsz-e manónak a labdagyárába. Persze a labdák terveit meg is kell fejteni ahhoz, hogy megépítsd.

A házigazda diákok fáradhatatlan lelkesedéssel kalauzolták az új és új vendégeket, még a program végén is lelkesen gondolkoztak nehezebbnél-nehezebb feladatokon. A program hivatalosan délután 2 és 5 között zajlott, de még fél hatkor is találkoztunk vándorló diákokkal. A program egyéni volt, mindenki tetszése szerint kezdhette el, majd amikor kedve tartotta be is fejezhette a sétáját. Aki végzett, az egy emléklappal térhetett haza, amelyet egy szervező tanár és diák hitelesített az aláírásával.

 

Reméljük, hogy a végén mindenki jó élményekkel tért haza (és kedvet kapott az iskolához), mi mindenesetre jól éreztük magunkat. Találkozunk jövőre!

Szűcs Gábor


 

Képek a rendezvényről:
weblink

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

HivatalosHonlap Matkonyv InformatikaPortal KemiaPortal  
FizikaPortal KulturtortenetiEnciklopedia AlsosPortal TortenelemFilozofia
BiologiaPortal BiologiaPortal MagyarPortal MagyarPortal
  BiologiaPortal MagyarPortal  

QR kód

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

QR

 

 

 

Bejelentkezés cikkíróknak